B.L.O.G.clicks!

Sunday, February 7, 2010

: : Health Freak - Am I? : :


[skrip di kedai makan ketika tempahan makanan dibuat]

"...emm..nak kuey teow goreng sayo lebih..telo mata lembik2..limau ais manis..manis ek..."

..nyum2~ sakan btol sayo dia kan?
ni kuey teow goreng b'sayo ke sayo goreng b'kuey teow:D
hahaha..amik nak sangat!!!


Note that I order meals with extra vegetables. I always do. I am not a vegan. But, I just like having extra vegetables in my diet. My daily balanced diet. ..hah..balanced la sangat..huhu..sampaikan kalo aku wat megi pon..megi versi 'kesihatan' punya..hahaha:D I love Maggi with mixed veges:D

..sehinggakan baru2 ni aku di'label' HEALTH FREAK oleh sorang member aku ni! gamaknya dia pon nek takot tengok aku duk update status kat facebook lately balik2 tentang makanan2 yg b'unsur sayo..muahaha:D health freak la sangat aku ni..bagi yg dah besa makan dengan aku..tau la macam mana aku punya citarasa makanan..degree 'rasa' aku sangat tinggi..aku suka yg manis..btol2 manis..yg masin..btol2 masin..yg masam..btol2 masam..dan begitulah seterusnya..

..tengok saja bila aku order air limau tu..musti manis tau..tapi malangnya rata2 pembancuh air tidak mengambil peduli request aku tu..cehs~ kechiwa aku..mentang2 le harga gula nek..ayaq pon tawaq hebiaq..kadang tu pulak masam bedengung macam cucuk straw tros kat limau ha..


adoyai~ kalo nak aku + seposen-doposen utk extra gula pon no hal la..ada jugak budak yg amik order cakap kat aku.. "..manis2 nanti kencing manis akak.." cuish~ peringatan maut nampaknya harus dibalas dgn jawapan yg pintar.. "..oh..no worries..doktor yg sarankan akak makan menda b'gula banyak2 sebab gula dalam darah akak t'sangat rendah..jangan lupa wat bagi manis ek..mekasih.." maka..mendengarkan jawapan itu..t'kunci la mulut si polan berkenaan..senang..kan? hohoho:D

I am not a heath freak. I just eat moderately. To me, moderation keeps my body healthy. ecey~ moderate ke??? It is good to be healthy. I do not constantly watch what I eat. Yet, I do not just completely overeat. Extra glucose and extra plain water keep the diet in balance. ..tu kira ikot teori aku..seimbang la..hehehe:P

7 comments:

Aus said...

hai yone ..
lame xdtg sini..
hehehe..
yone bz ajar tuisyen lagi ke ??
hahaha..
tula asek on9 fb...
blog dilupakan..
haha

bettYone said...

hai aus:) hah~ tau pon..dah x m'jengah ke blog i..yupz! bz tuitioning..fb tu pon on9 jek..nak update tp kena tuntut ilmu kat aus dulu aa..hehehe..peace sifu;)

健康保寶 said...

喜樂的心是健康良藥,憂傷的靈使骨枯乾。........................................

aNoZ said...

moderate? telan aje semua dpn mata. hahaha

bettYone said...

konon jek moderate tapi men bedal gak sume ha:P ngeh3x~

isabelle said...

anak kesayangan mak mun,
minum ayaq manih2 buah dah la...kuikuikui

bettYone said...

aku suka yg manis2 set potong kaki punya..kira x sama la dgn manis2 buah;P

Related Posts with Thumbnails

B.L.O.G.nuff2

B.L.O.G.z

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!